Börja med att bege er till förslagsvis närmaste Coop-butik för att inhandla nedanstående. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen - deras "invandrarhylla" är den bästa i hela butiken. Den billigaste också, förmodligen. Alltså, dagens inköpstips: Paprikapasta (finns både mild och hot, jag börjar med att testa den milda varianten) och granatäppelkoncentrat/-sirap.
Sedan är man redo (förutsatt att övriga ingredienser finns tillgängliga då..) att laga:
Auberginegratäng med linser och parmesan
1 aubergine
salt
olivolja
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl av paprikapastan ovan
1 tetra krossade tomater
2 msk granatäppelsirap
1,5 dl kokta puylinser (eller andra gröna/bruna linser)
salt, svartpeppar
1 liten burk keso
1,5 - 2 dl riven parmesan
Skiva auberginen i knappt cm-tjocka skivor, salta, och lägg under press i ca 20 min. Gör under tiden tomatsåsen.
Finhacka lök och vitlök, och stek dem mjuka i ett par msk olivolja i en kastrull. Tillsätt paprikapastan och låt bryna med någon minut. Häll sedan i tomatkrosset och granatäppelsirapen, och låt koka på svag värme utan lock i 15-20 minuter. Tillsätt därefter linserna, och smaka av med salt och svartpeppar.
Skölj av aubergineskivorna, och krama vätskan ur dem. Pensla dem med olivolja, och stek dem i het stekpanna på båda sidor tills de fått lite färg. Varva sedan tomatsås, aubergine och keso i en ugnsfast form, och strö sist över parmesan. Grädda i 200 grader, ca 20 minuter.
Sisådär, ett mycket smarrigt middagstips avlevererat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar