tisdag 9 oktober 2007

Bättre nu

Tänk vad en helg kan göra skillnad. Jämfört med förra veckans elände, så känns allt mycket mera genomförbart. Har fått en massa kommentarer på resultatet på art 4 av professorn, så nu kan jag skriva vidare på den igen.

Dessutom har jag en söt ekorre utanför fönstret, och ett helt lamm i frysen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej, testar att skicka en kommentar hemifrån. Sitter med min philosophy of science-kurs, hur mkt som helst att läsa (och skriva). Dessutom har jag den andra kursen också som det skall skrivas till, samt paper nr 3. Bööhh. :-(. Kan vara skönt att veta att man inte är ensam om att känna att det går trögt, som kokt sirap ungefär. Jag återkommer under dagen med receptet på det gottiga brödet jag bakde i lördags, mkt smaskigt och ganska enkelt. Jag är just nu sugen på att baka och fixa sådana saker i stället för att sitta här och försöka skriva kloka saker om forskningsfilosofi som jag ändå inte kan göra ngt åt...
Vill du ha receptet på mail eller in i din blogg direkt som en kommentar?
/Hanna

Anonym sa...

Äh du får receptet som en kommentar..
1 röd paprika
1 grön paprika
200 g fetaost
25 g jäst
5 dl vatten
2 msk olivolja
2 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
Skölj, kärna ur och hacka paprikan i små bitar. Riv fetaosten på rivjärn. Värm vattnet till fingervarmt och smula jästen i en bunke, lös upp den i litet av vattnet. Häll ihop resten av vattnet, oljan, saltet, paprikan och osten samt häll i så mkt mjöl att degen släpper från bunken. Knåda degen kraftigt och låt den sedan jäsa övertäckt i 30 min. ta upp den och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta 20*30 cm. Rulla ihop plattorna från långsidan, forma till två kransar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ca 20 min utan bakduk. Skär några skåror i kransarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 250 grader i ca 5 min. Sänk värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 20 min. Låt svalna på galler. Serveras med grönsallad och ett glas gott rödvin. Vi gjorde även rimmad kyckling till, hur smaskigt som helst.
/Hanna

gabbiz sa...

"Dessutom har jag en söt ekorre utanför fönstret, och ett helt lamm i frysen."

Definitivt bättre så än tvärtom? ;)

Annica sa...

Hur många ekorrar ska man beräkna per person? En borde räcka om den är välväxt... Hm, inga recept i "Vår kokbok", måste googla lite...