Fruktskålen dignar... av bruna bananer. Då blir det banankaka! Följande goding är en "man-tager-vad-man-haver"-variant på ett recept ur boken "Kladdkakor" av Maria Öhrn.
Banan-choklad-kaka
100 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 knapp tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 stora eller 3 små mogna bananer
100 g Marabou Schweizernöt
Rör ihop smör och socker. (Mikra smöret lite mjukt först på låg effekt, om du inte tycker att bakning är rätta tillfället att träna armstyrkan.) Rör sedan ner ett ägg i taget. Blanda torra ingredienser först, och tillsätt sedan i smeten. Mosa bananerna och grovhacka chokladen och rör ner båda. Häll smeten i en smord och bröad avlång form, grädda mitt i ugnen, 175 grader i 40 minuter.
Någon som vill komma och fika?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Har du en bit kvar till mig? Låter mums :)
Kram Sanna
Japp, en liten bit, men den försvinner nog ikväll, så du får skynda dig ;-)
Kram!
Ja, tack..
syster
Hej söta syster! Nu är kakan slut, men jag bakar en ny till dig!
Kram
Skicka en kommentar