tisdag 25 september 2007

Middag

Nähä, nu får det vara nog med filosoferandet. Man måste äta också. Den här köttfärssåsen åt jag och smågrabbarna ikväll. Mycket gott.

Annicas italinesiska köttfärssås
1 vuxen, 2 barn och 2 rejäla lunchlådor

1 purjolök
2 vitlöksklyftor
olivolja
4-500 g blandfärs
1 dl vitt matlagningsvin
2 msk balsamvinäger
4 soltorkade tomater i olja
1 tetra krossade tomater
2 msk mörk kinesisk soja
svartpeppar
1 msk fisksås
ev salt

Hacka purjo och vitlök, fräs i olivoljan tills det är mjukt. Tillsätt blandfärsen, stek så den blir smulig. I med matlagningsvinet (äkta vara går förstås också bra, rött eller vitt) och balsamvinägen, låt det nästan koka in. Tillsätt hackade soltorkade tomater, tomatkross och soja. Svartpeppra. Vänta med saltet eftersom det kommer att koka bort en del vätska. Låt koka på svag värme under lock minst 30 minuter, gärna 40-50. När pastan ska i vattnet, kolla om såsen har tjocknat till lagom, ev får man späda med lite vatten. Tillsätt nu också fisksåsen, och låt koka tills pastan är klar. Smaka av, och salta om det behövs.

Så här lagade jag såsen idag, ibland hoppar det i lite chili i någon form också. Det blir gott, men 4-åringen är lite kinkig med för starka grejer. Idag hade han inget att invända.

Inga kommentarer: