måndag 31 december 2007

Gott slut!

Bloggar live från nyårsgalan... eller OK, det är bara jag och familjen, väldigt mysigt. Lillkillen har just somnat, storkillen vill vara uppe till 12-slaget. Vi får väl se.. Nyårsmenyn såg ut som följer:


Kombinerad förrätt och huvudrätt till barnen: honungsmelonkupol med prinskorv, physalis, fetaost, oliver, gula och röda tomater, samt limeyoghurt och ketchup att dippa i. Betyg: mycket uppskattat, särskilt igelkottsformatet.


Vuxenförrätt: färska fikon, serranoskinka och oliver på rucolabädd, överringlat med balsamicoreduktion. Betyg: Roligare fikon har man smakat, men skinkan var super, och oliverna mycket smakrika.


Vuxenvarmrätt: Kallrökt lax med potatisgratäng och stenbitsrom. Betyg: Med tanke på den blygsamma arbetsinsatsen tycker jag att det här blev fantastiskt bra. Lite okonventionellt med potatisgratäng till lax kanske, men kombinerar man två goda saker blir det oftast inte helt fel. Stenbitsrommen var toppen till gratängen, känner nästan att jag upptäckt något här. Gratängens storhet kan möjligtvis ha med osten att göra, Allerum XO. Yummy...


Dessert: Saffranspannkaka med vispgrädde och salmbärssylt. Betyg: Inte dumt alls. Salmbärssylten köpte jag i somras på Gotland och tyckte att det var dags att den kom till användning. Har aldrig lagat saffranspannkaka tidigare, men som ingift halvgotlänning skulle det ju ske förr eller senare. Det kommer att ske igen. Barnen var inte övertygade, men det kan bero på att de redan var halvvägs nere i chipsskålen.

Hoppas ni har eller har haft en kul kväll!

1 kommentar:

krusmynta sa...

Yummi :)

Ha en god fortsättning på 2008!

Kram